9 gode tips til at komme i gang med 'Mine første år - minder & gemmer'

9 gode tips til at komme i gang med 'Mine første år - minder & gemmer'

 

1. Begynd med at udfylde din bog allerede inden baby kommer, eller i starten af barselsperioden, hvor tiden tillader det. I Specialdays bøger omhandler første kapitel graviditeten og familieforbindelser. Emner der kan blive uddybet, allerede før hovedpersonen er kommet til verden.

 

2. Husk at gemme de små ting; dokumenter fra hospitalet, et udklip fra dagens avis, en tørret blomst, en lille tegning eller et brev – man kan evt. samle sammen og bare lægge tingene løst ind i en bog eller æske, og så vende tilbage på et senere tidspunkt og skrive nærmere om de forskellige tings betydning. I Specialdays bøger har vi lavet kapitellommer og plastiklommer, så de bliver passet godt på.

 

3. Afsæt bare en halv time en gang imellem, man bliver virkelig overrasket over, hvor meget man når på lidt tid. Den lille smule tid I bruger nu, kommer til at skabe stor glæde senere i livet, både for jer som forældre, men også for hovedpersonen selv. Det tror jeg alle, der selv har sin gamle ‘barnets bog’ liggende, kan skrive under på. Det er så sjovt og rørende at læse om sig selv, og hvor man kommer fra. I Specialdays bøger har vi gjort det overskueligt med relevante spørgsmål og idéer til, hvad man kan skrive om.

 

4. Del opgaven mellem jer – din kæreste kan ligeså nemt udfylde bogen, som du kan. Lad bogen ligge fremme, så den er nem at gå til, hvis der lige er noget, der skal dokumenteres.

 

5. Få printet dine fotos fra mobilen via en nem online service – bestem selv format, så det passer ind i den bog, du bruger. Udvælg kun de allerbedste fotos og nyd at du i bøgerne prioriterer de helt særlige øjeblikke.

 

6. I stedet for at skynde sig at skrive ned i din bog, hvornår din baby tager sit første skridt, eller siger sit første ord, eller alle de andre ‘første gange’, så lav i stedet en lille hurtig note på telefonen. Så kan I altid vende tilbage til den, når I først sætter jer ned og bruger lidt tid på at udfylde jeres bog. Det kan nemlig være svært at huske, hvornår de forskellige ting er sket – og endnu sværere at skrive dem ned i bogen, lige når de sker.

 

7. Nyd den tid I bruger på at skrive jeres tanker, minder og oplevelser ned. Det er rigtig hyggeligt at nedfælde. Bare det at sætte sig ned og gøre sig nogle tanker, og se tilbage på de første par måneder, giver så meget – og sætter tingene i perspektiv, for tiden flyver afsted – det opdager man for alvor, når man begynder at kigge på de gamle babybilleder.

 

8. Mind jer selv om, at I er i gang med en opgave, som faktisk kommer til at være en del af jeres egen arv. Ikke bare noget I giver videre til den kommende generation, men også til den generation, der kommer efter den, og den der kommer efter den. Det er så vigtigt at kende sine rødder, og det er en vigtig opgave som forældre at være med til at videregive de minder og gemmer, der er med til at definere os som mennesker.

 

9. Læg den dårlige samvittighed bag jer – den nytter ikke noget. I får tid, når I får tid – og husk at lidt er også godt.

tilbage