9 tips til at udfylde dit barns bog

9 tips til at udfylde dit barns bog

 

1. Start allerede i graviditeten

Begynd med at udfylde 
barnets bog allerede inden baby kommer, eller i starten af barselsperioden, hvor tiden tillader det. I Specialdays bøger omhandler første kapitel graviditeten og familieforbindelser. Emner der kan blive uddybet, allerede før hovedpersonen er kommet til verden.

 

 

 2. Gem de små ting

For eksempel dokumenter fra hospitalet, et udklip fra dagens avis, en tørret blomst, en lille tegning eller et brev – man kan eventuelt samle sammen og bare lægge tingene løst ind i en bog eller æske, og så vende tilbage på et senere tidspunkt og skrive nærmere om de forskellige tings betydning. I vores album med ringbind er der kapitellommer så de bliver passet godt på. Man kan også tilkøbe plastiklommer.

 

 

 

3. Sæt tid af

Afsæt bare en halv time en gang imellem – man bliver virkelig overrasket over, hvor meget man når på lidt tid. Den lille smule tid I bruger nu, kommer til at skabe stor glæde senere i livet, både for jer som forældre, men også for hovedpersonen selv. Det tror jeg alle, der selv har sin gamle ‘barnets bog’ liggende, kan skrive under på. Det er så sjovt og rørende at læse om sig selv, og hvor man kommer fra. 

 

 

4. Del op gaven op

Del opgaven mellem jer hvis det er en mulighed. Lad bogen ligge fremme, så den er nem at gå til, hvis der lige er noget, der skal dokumenteres. Det kan også være at den ene skriver mest ned, men den anden sørger for at få printet fotos.

 

 

5. Få printet fotos

For eksempel via denne smartephone printer som kan købes med vores barnets bog, eller få dem trykt direkte på dine sider til vores album her. Udvælg de allerbedste fotos og nyd at du i bøgerne prioriterer de helt særlige øjeblikke.

 

 

 

6. Saml til bunke 

I stedet for at skynde sig at skrive ned i bogen, hvornår baby tager sit første skridt, eller siger sit første ord, eller alle de andre ‘første gange’, så lav i stedet en lille hurtig note på telefonen. Så kan I altid vende tilbage til den, når I først sætter jer ned og bruger lidt tid på at udfylde bogen. Det kan nemlig være svært at huske, hvornår de forskellige ting er sket – og endnu sværere at skrive dem ned i bogen, lige når de sker.

 

 

 

7. Skab en hyggestund

Nyd den tid I bruger på at skrive jeres tanker, minder og oplevelser ned og gør det til en hyggelig stund med en kop kaffe eller the og en god playliste. Bare det at sætte sig ned og gøre sig nogle tanker, og se tilbage på de første par måneder, giver så meget – og sætter tingene i perspektiv, for tiden flyver afsted – det opdager man for alvor, når man begynder at kigge på de gamle babybilleder. 

 

 

 

8. Mind jer selv om værdien

Husk at I er i gang med en opgave, som faktisk kommer til at være en del af jeres egen arv. Ikke bare noget I giver videre til den kommende generation, men også til den generation, der kommer efter den, og den der kommer efter den. Det er så vigtigt at kende sine rødder, og det er en vigtig opgave som forældre at være med til at videregive de minder og gemmer, der er med til at definere os som mennesker.

 

 

 

9. Læg den dårlige samvittighed bag jer

– den nytter ikke noget. I får tid, når I får tid – og husk at lidt er også godt. Det vigtigste er at nyde alle stunderne – om det er en særlig dag eller blot en helt almindelig stund i hverdagen.

tilbage